U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mat Douwe klúne of mei faasje troch de dûker.

 

Krekt foar de strange winter leit de neie dûker klear om der mei kloften Trynwâldsters troch te riden, rjochting de Swarte Broek en sa fierder in slach om de Sippenfinnen oer de Lodenhel en sa fierder.

Doe 't wie sels noch fan dy mantsjes wiene, mochten we net op de it waaigot komme.
Twa dagen nei dat Douwe van der Meulen en syn maat Julius van der Werf der oer west wiene, koe els fertrouwt oer de iisflier, dy 't sterk genoch, wie nei de oare wâlden ta.

 

Foarhinne moasten wie as lytse bern de readens ôfbine en oer de Ottemawei krûppe, mar no kin je troch disse buis nei de oare kant, at it iis te tin is yn de dûker.

 

De Mounestien

Het dorpshuis De Mounestien is er voor de inwoners van Readtsjerk en Munein en andere belangstellenden die er gebruik van willen maken.

 meer weten

't Readtsjerkje

Met wijdse vergezichten aan de noordoostzijde en het 'smûkskaadzjend beamtegrien' van de Trynwâlden aan de zuidwestkant staat er al eeuwenlang een bijzonder kerkje in Readtsjerk: het Roodkerkje.

meer weten

OBS Tt Kruired

Op It Kruirêd proberen wij kinderen alle kansen te geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Iedereen is er welkom met zijn eigen waarden, levensovertuiging en geloof. Er is respect voor ieders mening en overtuiging. Samen met de ouders hebben wij gekozen voor het
‘Ervarings Gericht Onderwijs’ (EGO).

meer weten