U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

IJsclub Trynwalden


 

Deze winter bestaat de club 150 jaar, hij is namelijk opgericht in de winter van 1867/1868,
we kunnen wel stellen dat deze vereniging een van de oudste fan de trynwalden en omgeving is.
Zowaar  een reden om even bij stil te staan en om dit heugelijke feit te vieren.
De ijsclub beschikt nog over diverse authentieke attributen zoals het allereerste kasboek, diverse notulenboeken, een koektrommel daterend uit 1900 waarin o.a.
deelnamekaartjes en inschrijvingsbewijzen bewaard werden.

In het 1901 werd TH.Van Welderen Baron Rengers beschermheer van de IJsclub Trynwouden, als bezegeling van dit heugelijke feit schonk de Baron de ijsclub 3 prachtige Chinese wandborden, die nog  altijd een ereplaats aan de wand in café It Mounehoekje hebben.

 

Wilt U meer over de IJsclub Trynwalden weten klik dan hier

Wilt U de Expositie bekijken klik dan hier

 

 

De Mounestien

Het dorpshuis De Mounestien is er voor de inwoners van Readtsjerk en Munein en andere belangstellenden die er gebruik van willen maken.

 meer weten

't Readtsjerkje

Met wijdse vergezichten aan de noordoostzijde en het 'smûkskaadzjend beamtegrien' van de Trynwâlden aan de zuidwestkant staat er al eeuwenlang een bijzonder kerkje in Readtsjerk: het Roodkerkje.

meer weten

OBS Tt Kruired

Op It Kruirêd proberen wij kinderen alle kansen te geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Iedereen is er welkom met zijn eigen waarden, levensovertuiging en geloof. Er is respect voor ieders mening en overtuiging. Samen met de ouders hebben wij gekozen voor het
‘Ervarings Gericht Onderwijs’ (EGO).

meer weten