U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dorpshuis de Mounestien rustplek en stempelpost.

 

 

Zaterdag 16 december is Dorpshuis de Mounestien rustplek, stempelpost, Rode Kruis Post en catering voor de FLAL wandeltochten vanuit Tietsjerk. Afstanden 25 en 35 km.

 

Friese Lange Afstand Lopers. 
Er worden zo'n 400 wandelaars verwacht dus ook de tent met verwarming is weer opgezet.

 

 

 
Wij zijn er klaar voor.

 
En daar komen ze en het zijn er inderdaad 400, om precies te zijn 420.

 
 
Het duurt niet lang of ze staan in de rij voor de stempelpost, de koffie/soep en het toilet.

  

 Wat een drukte, maar heel gezellig.
 

 

 

 

 

 

De keuken in vol bedrijf.

 

 

 

 

 

Dreigende luchten af en toe, maar met de zon erbij ziet het er prachtig uit. Er is af en toe regen of hagel gevallen, maar we hebben niemand horen klagen.

 

 

Waarin een klein dorpshuis toch maar weer groots kan bijdragen aan een heerlijke dag voor veel wandelaars. We mochten vele complimenten in ontvangst nemen.

In moai ferslach fan Hiltsje Heida út Mûnein.

De Mounestien

Het dorpshuis De Mounestien is er voor de inwoners van Readtsjerk en Munein en andere belangstellenden die er gebruik van willen maken.

 meer weten

't Readtsjerkje

Met wijdse vergezichten aan de noordoostzijde en het 'smûkskaadzjend beamtegrien' van de Trynwâlden aan de zuidwestkant staat er al eeuwenlang een bijzonder kerkje in Readtsjerk: het Roodkerkje.

meer weten

OBS Tt Kruired

Op It Kruirêd proberen wij kinderen alle kansen te geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Iedereen is er welkom met zijn eigen waarden, levensovertuiging en geloof. Er is respect voor ieders mening en overtuiging. Samen met de ouders hebben wij gekozen voor het
‘Ervarings Gericht Onderwijs’ (EGO).

meer weten