U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Allerlei eetbare groenten en fruitstruiken

 

 

Ook Bob zit te wachten op een mooi en warm voorjaar.

De perma cultuur tuin is opgebouwd uit een laag karton / papier om het gras te verstikken met daarop een laag van ongeveer 7 cm compost met als afdek laag 8 cm houtsnippers.
Houtsnippers zijn vooral bedoelt om de verdamping en onkruid tegen te gaan.
Bedoeling dat er allerlei eetbare groenten en fruitstruiken opkomen.

Wilt u meer weten over dit speciale project in Mûnein, zie onderstaande documentaire.
Deze is ook op de Nederlandse televisie geweest een  tijd terug.
Alles gaat natuurlijk onder de noemer verbeter de wereld begin bij jezelf en wat er uit eindelijk van terecht komt is natuurlijk heel wat anders maar de weg naar de hemel is geplaveid met goede voornemens en dit is er weer één van.

 

De Mounestien

Het dorpshuis De Mounestien is er voor de inwoners van Readtsjerk en Munein en andere belangstellenden die er gebruik van willen maken.

 meer weten

't Readtsjerkje

Met wijdse vergezichten aan de noordoostzijde en het 'smûkskaadzjend beamtegrien' van de Trynwâlden aan de zuidwestkant staat er al eeuwenlang een bijzonder kerkje in Readtsjerk: het Roodkerkje.

meer weten

OBS Tt Kruired

Op It Kruirêd proberen wij kinderen alle kansen te geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Iedereen is er welkom met zijn eigen waarden, levensovertuiging en geloof. Er is respect voor ieders mening en overtuiging. Samen met de ouders hebben wij gekozen voor het
‘Ervarings Gericht Onderwijs’ (EGO).

meer weten